Introductiedagen voor MBO en HBO


Tijdens een introductiedag ligt de focus op kennismaking met medestudenten, docenten en overige medewerkers binnen de school. Tijdens deze dag krijgt de student meestal belangrijke informatie over zijn/haar studie. Informatie over de gang van zaken tijdens de studie, informatie over het rooster en horen de studenten waar ze terecht kunnen met vragen en/of problemen.

Een introductie is een belangrijk onderdeel van de start van een nieuwe periode. Als je de introductie namelijk mist is het vaak moeilijker om contacten te leggen, doordat de belangrijkste groepsvorming is gemist.

Wanneer kinderen voor het eerst naar school gaan zien ze veel nieuwe gezichten. Het is voor de kinderen dan prettig om kennis te maken met hun nieuwe klasgenootjes in een vrolijke, door ons gestructureerde en gecontroleerde omgeving. Wat is beter dan elkaar te ontmoeten terwijl je samen iets leuks aan het doen bent. Een klas bestaat uit een mix van personaliteiten. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden zodat de activiteiten afgestemd worden op deze kleurrijke samenstelling van jonge mensen. De activiteiten moeten echter wel nog genoeg uitdaging en team-play bevatten om de kinderen kennis van elkaar te laten nemen op een leerzame en effectieve manier. Stichting Sport en Cultuur weet hoe ze deze situaties aan moet pakken en staat gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring voor de hele groep. Naar gelang uw wensen en onze kennis kunnen we een activiteiten pakket samenstellen. Uiteraard onder professionele begeleiding en volledig verzorgd. De opties zijn uitgebreid, van een speurtocht tot huifkarrit – vraag gerust naar de mogelijkheden.

Tijdens een introductie zijn de activiteiten gericht op ‘elkaar beter leren kennen’. Samen doen is samen beleven is samen herinneren is samen onthouden!

Meer informatie ontvangen >

Copyright © Dandelion by Pexeto