Sport- & Activiteitendagen


Sport- & activiteitendagen zijn perfecte gelegenheden voor ontspanning en lichamelijke opvoeding voor leerlingen en leraren. Stichting Sport en Cultuur heeft veel ervaring in het organiseren van deze evenementen en kan voor elk niveau en elke leeftijd een geschikt programma ontwerpen. We houden rekening met door de wet opgelegde regels zodat u en de kinderen verantwoordelijk kunnen genieten en leren. Op zoek naar actie in de vorm van leuke activiteiten? Wat dacht u van een professioneel georganiseerde sport- en activiteitendag voor studenten, docenten en medewerkers? Tijdens een activiteitendag kan de nadruk liggen op vershillende thema’s zoals:

  • Cultuur
  • Muziek
  • Sport(dag)
  • Adventure
  • Culinair
  • Creatief
  • Etc.

Afhankelijk van doelstelling, doelgroep en specifieke wensen kan Stichting Sport & Cultuur een geschikte combinatie maken van activiteiten die bijdragen aan het behalen van uw doelstelling. Uiteraard kunt u ook zelf een programma samenstellen door een keuze te maken uit de verschillende activiteiten. Stichting Sport & Cultuur organiseverschilelnde spelen toernooien en sport- / activiteitendagen.

Basis Onderwijs

Met basisonderwijs wordt het onderwijs bedoeld aan kinderen in de leeftijd van ongeveer 4 jaar tot ongeveer 12 jaar.  In Nederland is het basisonderwijs verplicht via de leerplicht. In het basisonderwijs worden elementaire zaken behandeld zoals rekenen en taal.

Bij een activiteitendag voor het basisonderwijs moeten de activiteiten uiteraard aansluiten bij de kinderen in deze leeftijdscategorie. Er kan hierbij gedacht worden aan activiteiten als vliegeren, fietsen, bamboe bouwen, schilderen, knutselen, jongleren. Maar ook quadrijden op onze mini-quads behoort tot de mogelijkheden.

Voortgezet Onderwijs

In Nederland is voortgezet onderwijs het onderwijsniveau dat volgt op het basisonderwijs en dat doorgaans gevolgd wordt vanaf de leeftijd van 12 jaar. Het voortgezet onderwijs bereidt de leerling voor op verschillende soorten van hoger onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs dan wel op een maatschappelijke positie – startkwalificatie.

In het voortgezet onderwijs beginnen kinderen de wereld een beetje te ontdekken. Ze komen op een leeftijd dat ze het nieuws gaan begrijpen, hun eerste ruzietje krijgen, voor het eerst gaan stappen en een indruk krijgen van wat ze later willen worden, of juist NIET willen worden. Activiteiten mogen op deze leeftijd vaak iets ‘stoerder’ zijn. Wel is het belangrijk dat de activiteiten voor iedereen leuk, uitdagend maar ook haalbaar zijn.

Keuzecirkels

Om geheel aan te sluiten bij uw leerlingen hebben wij aparte programma’s samengesteld waarin de leerlingen de gehele dag bezig zijn, samenwerken en veel plezier beleven.

Door een keuze te maken uit de verschillende activiteitenblokken bepaald u zelf de invulling van de dag. Zo kiest u voor de ochtend een activiteitenblok met verschillende onderdelen en voor de middag een activiteitenblok met verschillende onderdelen. Elk blok staat voor een dagdeel (ochtend of middag) en per blok zijn er 3 activiteiten.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van activiteitenblokken:

  1. Rijvaardigheid testen (o.a. quadrijden), handboogschieten en challengeparcours
  2. Pionier bouwopdracht, kanovaren en watergames
  3. Zandsculpturen, vliegeren, sumoworstelen en diverse adventure doe-opdrachten

Benieuwd wat de andere activiteitenblokken zijn? Vraag dan om meer informatie!

Copyright © Dandelion by Pexeto